torstai 11. lokakuuta 2012

Minulla, Tunika, OMATEKEMÄ!

Saanko kertoa että olen tehnyt itselleni elämäni ensimmäisen vaatteen, OMPELEMALLA! Saattaa olla että olen jotain yrittänyt ala-yläasteella, mutta sen voin luvata että ne eivät koskaan ole olleet kenekään päällä. Ne eivät tai mitkään niistä kangastöherryksistä ei tainnut koskaan valmistua loppuun asti..

NYT ON!

Tässä valmis tunika!

oma tunikani



















Ihan helpolla ei tullut. Ohjeissa luki vaan että ompele saumat ompelukoneella tai saumurilla. EI muuta! Ei edes kokoamisohjetta! No, olenhan minä jo 4 paitaa pikkuihmisille ommellut, joten osaanhan minä jo... Ensimmäinen ohjeista poikkeaminen tuli jo kangasta leikattaessa. Tein vähän lyhyemmät hihat kun ohjeissa. Niin ja tosiaan, kangas piti olla voileeta, mut tämä on Nanson trikoota. (ON muuten hyvä ommella tätä kangasta!)
Sitten toinen oma juttu oli hihan suut. Tein ne kaksoisompeleella, oikeissa ohjeissa oli jotain muuta. Pärryyttelin sauman ja jätin pääntien viimeiseksi. Piti sovittaa. No, olihan se aika antava kaula-aukko... Valmiiksi olin saksinut jo samaisesta kankaasta kaitaleen pääntien reunoiksi, mutta rohkenin epäillä että se ei vetäis tuota kangasta tarpeeksi ja aukko jäisi liian lörpöksi tms. Ihmettelin ja pohdin. Sitten päätin että yritetään resorilla! Samalla kun mittailin mahdollisen resoin pituutta (jossa myös otin omat ohjat käsiini enkä totellut laskukaavaa) tein omavaltaisesti pienet poimutukset tuohon rinnuksiin. Ikinä en ole poimutuksia tehnyt, nyt olen !!

Ja voi vitsi, se onnistui!

Tässä olisi tunika takaa

Täytyy kyllä myöntää että aika yllättynyt olo, samoin myös voittaja olo. Taas tekis mieli tuulettaa!!


*tsih ja hi hii *

Vielä on paidan sisälmys tekemistä vailla, eli siis pitää siistiä saumat ja leikata ylimääräiset. Jännitti kyllä että tuleeko tästä joku purjemekko (olis varmaan sopinu harrastuksiin, ei olis tarvinnu veneeseen, ku pinta-alaa riittää jo tunikassakin) koska koko vaikutti irtonaisina kankaina aika suurelle. Siksipä ompelin ihan reilulla kädellä jokaisesta saumasta, eli en ihan reunasta.

Mitähän sitä sitten?

Helpottaisiko tai innostaisiko jotakuta josko tekisin tänne blogiin trikoo(perus)pipon ohjeet kuva kuvalta? Löytyy niitä varmaan jostain muualtakin... mutta tarviaako kukaan?

Hyvillä mielin perjantaita kohden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit puumerkin :)