tiistai 2. lokakuuta 2012

Valmis paita, PIPO ja HOUSUT!!

OHHOH! Nyt kuulkaas pesee tämän ompelijakokelaan teoksia! Varsinaista surinaa on kuulunut tänään! (Edelleen painotan että ennen muinoin ompelin ehkä kerran kolmessa kuukaudessa, siksi tämä on minulle paljon!)

Ensin Eka Paitani!
 Neiti puki sen mukisematta ja sanoi että vau! Ja piti kuulkaas koko päivän tätä paitaa! Neidin jumpassa piti heti esitellä äiti-kolleegoille että kattokaa, minä tein sen!
Kaulukseen ompelin vielä ennen sovitusta suoralla ompeleella ja kun en tiennyt paljonka piti venyyttää, ni venytin liikaa. Ehkä kokeilen siihen nepparia laittaa. En ole sitäkään tehnyt ennnen.
Hihat ok pitkät, olkapäät vään alhaalla ja tietoisesti paita on pitempi, siksi resori.
Nämä on niitä todellisia esittelykuvia "voitko olla paikallaan, ihan normaalisti"..  Kun kääntää resorin, ni sehän on ihan oikean mittainenkin! Saan kuulemma seuraavaksi tehdä mekon. JustJust..

Iltapäivällä tein pienemmän pipon, isomman tilalle. Tuo vasemman puoleinen on minulle varsin lörppä joka suuntaan. Pipon piti ollakin sellainen alunperinkin, mutta ei sovi minulle. Menköön jollekkin jolle se sopii! Pienempi olikin just passeli. Tiijättekö?! Tein tämän n 10 minuutissa... on se jo taitava... hahaa!

SItten piti suunnitella jo jotain seuraavaa...
Kappas kehveli, tein pienelle miehelle housut. Meinasin tehdä jo sellaisesta ihanasta velourista, mutta kun kokeilen yksi saumaisia housuja (sauma vaan sisällä) niin pakko oli harjoitella ei niin ihanaan kankaaseen.
Ja hittolainen, kaavojen piirtäminen sujuikin jo aika jouhevasti, samoin ompelussa en tarvinnut ohjeita enää ollenkaan.

housut edestä
Tälläiset housut tuli! Saattavat olla hieman isot, 80cm kaavalla tehty ja siihen vielä lisätty resorit. Pikkumies tuntuu kasvavan kovaa vauhtia joten ei haittaa!

  

housut takaa
Sen voin kuitenkin sanoa että meidän pienellä miehellä on kerrankin täydellinen takamus! Katsokaa miten hienosti on onnistunut kohdistus!!

Seuraavaksi ajattelin kokeilla tähän samasta kankaasta paitaa, niinku olkkariasu :) Mut siinä on niitä nepparijuttuja.. On minulla jo kotona sellanen "aloittelijan paketti". TAAS uusia juttuja. Onko vinkkejä mitä ehkä ei kannata tehdä?...

Tää on muuten tosi hauskaa tällänen uusien juttujen kokeilu. Ja pitkästä aikaa tekee jotain mistä näkee heti oman käden jäljen!

Palkitsevaa, aina välillä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit puumerkin :)