perjantai 25. tammikuuta 2013

VaateSetti Pienelle Miehelle Päiväkotiin

Palatakseni eiliseen ja eilisiin värkkäyksiin..
Puuhailin kettukangasta velourhousuihin, ei ne oikein toimineet ne lahkeet! -niinkuin vähän arvelinkin. Lahkeet valuivat kantapään alle, joten resorit ovat erihyvät TAI olisi pitänyt olla parempaa kumpparia.

Tuunailin niihin housuihin sitten resorit.

Paremmat kettuOsat
En tiedä kuinka pitkät nää nyt on PienelleMiehelle, mutta sehän ei haittaa koska resorit pitävät housut ylhäällä anyway! Näistä tuli oikeastaan aika kivat.

Olin saumurituulella joten päräytin KOKO setin! Tätähän minä aikaisemmin naureskelin että oma työvoitto oli yhdet housut illalla -koska olen vasta Tosi aloittelija!! No nyt sitten repäsin :)

Th setti

Kuva on jotenkin epätarkka, antakee anteeks! Mutta pääsette jyvälle.
Nosturiauto -kangas on froteeta ja suklaanruskeat ovat samettivelouria. Ensimmäinen tilattu jotain nettipuodista ja samettivelour paikallisesta kangaskaupasta (piti käydä eilen hamstraamassa lisää).

Resoreilla on tosi kätevä yhdistellä vaatteita.

Tässä koko kollaasi. Ai että olen ylpeä! Kerrankin!
The whole

Trikoita ostelin kangaskaupasta ja neidin väreissä. Neiti tilasi yökkäritunikan.. Saa nähdä mitä irtoaa ;)

Hyvää viikonloppua!

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

ErivärisetHousut ja PataHerkku

Tälle päivälle piti keksiä jotain.. Haluaisin lisää kettuhousuja PienelleMiehelle, mutta kangasta on tosi vähän. Niimpä mielessä kävi housut palasista..

suunnittelua
Ensin oli nää kankaat. Ajattelin käyttää tuon pitkä kangaspalan jotenkin hyödyksi. Mutta eihän tuo oranssi riittänyt! Joten piti vaihtaa... laitoin sitten tälläsen.
KettuOsa
Ensin meinasin lahkeisiin resorit, mutta oliskos niistä tulleet liian kirjavat? Minkäväriset resorit laittaisit näihin housuihin? Minä laitoin tuonne pyöreän ohuen kuminauhan (on liian pieni, ei siis vedä lahkeita tarpeeksi suppuun) ja kaksoisompeleella käänsin. Olen niin tottunut tai silmä ainakin tottunut resorihousuihi että varmaan tulee vielä lahkeiden tuunaus! Mutta, turkoosi, oranssi vai valkonen???

Kuulin erään ohjeen (okei, näin)..

Arvaa mitä on padassa?
Leivinuunista tullut
Olisitkos arvannut?



Vaivaton Leipä

Jos ei ole aikaa, mutta jauhoja ja kuivahiivaa kaapissa. Tää on siun juttu!

Vaivaamaton ja vaivaton leipä

7dl vehnäjauhoja (kokeile kaurahiutaleita, leseitä tms)
2tl suolaa (tai hieman vähemmän)
0,5tl kuivahiivaa
3,5dl lämmintä vettä (n. kädenlämpöistä)

Sekoita (mielellään lasikulhossa) kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla (tarttuu lasiastiaan parhaiten) ja anna kohota 12-18 tuntia.
Toiset sanoo että jääkaapissa toiset että pöydällä. Minä nostatin puolet jääkaapissa ja loput pöydällä (siis yö ja päivä).
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. (Tässä kohtaa voit lisätä leipään esim. yrttejä tai ripotella sen päälle suolakiteitä.) Peitä leipä liinan alle ja anna levätä puoli tuntia. Laita taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.

Ohjeet löydät täältä ja alkuperäisen täältä

lämmin leipä

Hyvin helppo! Jos illalla tekee taikinan niin töiden jälkeen seuraavana päivänä voi tehdä illaksi tuoreen leivän.

Kokeile, elämään uusia asioita!!

tiistai 22. tammikuuta 2013

PaitojaHousut ja Kypärän alle

EI vaan ehdi samalla tavalla kuin ennen! Ei vaan ehdi!

Mutta silloin kun ehtii ---

Pojalle paidat

UudetPaidat


Pingviini on froteeta ja autopaita trikoota. Kuviot paidoissa on IN. Ja varsinkin menopelit!
Pieni Mies sai myös froteiset housut.

Pöksyt

Kypäräkausi kun on alkanut, niin minä tarttesin jotain kypärän alle. Siis laskettelu. Onhan noita pantoja jo aikamoinen kasa, mutta silti olis kiva saada uusia..

Kylmille keleille TähtiFroteinen ja lämpimille trikoinen. Nopsasti ja ei haittaa että saumurin jälki näkyy -jää kuitenkin kypärän alle.
Äidin Pannat

Alkaa olla LOPPU -tilanne. Meinaan kuminauhat on loppu, resorit on loppu... Kankaissa enää jämäpaloja. Hoitovapaat alkaa olla loppu ja oikeat työt jatkuu. Noh, saapahan rahhaa jotta harrastukset jatkuu! ;)

lauantai 12. tammikuuta 2013

SäärystinPäivä

Ensinnäkin ---  minua sangen huvittaa (niinkuin varmaan monessa muissakin kodeissa) meidän pihaseinusta. On meinaan välinettä yks jos kaksikin..

Varo ettet kompastu
On meinaan 4 hiihtosukset, 4 sauvat, laskettelusukset, yhdet tellut, on stiigaa, liukureita kasa, kippoa kuppia, kaikenkokoisia lapioita -kavereille kans, raktoria, kuorma-autoa, isompaa kolaa - pienempää kolaa, ja kulman takana kaksi potkukelkkaa. Pitäähän sitä touhua olla!?

Päivän surinat omistettiin säärystimille. Samanlaisia kun ennenkin.
Lahjuksia
 Kaikki nuista säärystimistä matkaa kuitenkin seuraaville tytöille. Mahtaakohan yksi äiti arvata kenelle yhdet ovat tulossa? Kahdet säärystimistä matkaa näitten lahjushousujen mukaan kaksostytöille. Saa nähdä mikä on kohtalo---
SynttäriLahjukset

Kun yksi homma loppuu, seuraava alkaa. Meneeköhän muissakin lapsiperheissä viikonloput näin? Tuntuu etten ole istunut paikallaan -tekemättä mitään - tänään ollenkaan.

Me ollaan hiihdetty ja touhuttu niin paljon, laskettu mäkeä että pakko oli ottaa varaslähtö laskiaispulliin!
(Näin kaupassa ja tuli näkönälkä) Tehtiin lapsien kanssa iltapalaksi siis LASKIAISPULLIA! Oli muuten kermavaahdot ja mansikkahillot...

Iltapala
Todettiin vaan että JOSKUS VOI HERKUTELLA .... illallakin!

Kivaa lauantaita kaikille!

perjantai 11. tammikuuta 2013

Kaavoja Olisi -kunhan vain ehtisi!

Ensin tuli kankaita...

Nämä tuli ihan vahingossa, kun oli porukka tilaamassa ja ei ollu postareita ja sitäpaitsi nämä olivat -40% uudenvuoden aattotarjouksessa... seli seli seli...

Lisää kankaita
Kaikki ovat joustofroteeta. En ole isosti froteen ystävä, mutta menköön nyt näin.

Sitten tietenkin piti käydä kirjastossa...
ihanan iso kasa
Nooh, näitä tuli aika monta lehteä kerralla. Teinkin niin että selasin kaikki läpi ja hyvistä ideoista otin kopiot ohjeista ja piirsin (tai piirrän) kaavat. Laitan nämä sitten kansioihin ja kun on aikaa ja kivoja kankaita -surruuttelen! En halua pitää näitä lehtiä pitkään lainassa jotta toisetkin saavat. Ainakin minusta olisi ikävää jos joku panttaisi jotain lehteä puoli vuotta...

Tähän väliin on pakko kertoa että elämäni ensimmäisen kerran lainasin kaavaani toiselle äiti-ompelijalle! Siis TOSI kiva kun joku on saanut innostusta ja tehdä itsekin kotona ompeluhommia!!

Tänään pääsi leppäkerttu paininjalan alle.

LeppisTunika

Hihat ovat samettivelouria, tummanruskeat ovat resorit. Kaava oli yökkärikaava lyhennettynä :)

Tunikaa en ole vielä saanut neidin päälle, ei ole kuulemma ollut tarpeaksi piemää että voi sovittaa. Milloinkohan sitä voisi siis sovittaa? Kyllä tuo sanoi että tykkää leppiksistä, mutta ... Oranssi ei taida kuitenkaan olla ihan neidin mieliväri, mutta JOLLAIN on pakko harjoitella... !

PS. Nyt se on päällä. Se ei olekaan tunika vaan se onkin MEKKO!!! mutta ei saa kuulemma lyhentää.. neidillä on nyt leppismekko :)

maanantai 7. tammikuuta 2013

YöMekko ja YöHousut

Saumurin surina on jäänyt päälle --


Tein neidille Yömekon ja YöHousut! Kangas on Nanson trikoota.

Yöhön
Kangas on tosi kivaa pehmeää ja ohutta! Vois vaikka itsekkin kuvitella noissa hiihtelevän sunnuntai aamupäivät! Yömekko on Ottobren kaavoilla ja housut on Suuri Käsityö leggari-kaavalla, 104cm

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

PöksyjäPaitaaPöytää

Kerrottakoon että laskettelureissu meni valtavan hyvin!
Kypärät olivat kovassa käytössä, ei sillä että ne olisivat kolisseet -vaan olivat päässä koko päivät!
Myös Pienellä Miehellä!!

PieniMies 1v5kk kävi myös suksilla! Hiihtämisestä ei voida puhua tässä yhteydessä, sillä monot olivat isommat kuin jätkä itse... Mutta oli suksilla :)

Harmi kun kamera jäi kotiin, ois muuten kyllä kuvaa täälläkin!

Sen Sijaan, PuuDesingRR puuhailee jälleen!

Minulla alkaa työt ja työpöytä on saumuripöytänä... Minä tarvitsen siis uuden TYÖpöydän!

Kas tässä on työläiset touhussaan ja pöytä tulossa!

laadunvalvoja heti paikalla


Lapset sai taas muutamia vaatteita.
Neiti sai velourista pöllöLeggarit. Neiti on maininnut säännöllisin väliajoin että pöllökankaasta voisi tehdä hänelle jotakin.. No nyt tuli. Vielä jäi hitusen, saa nähdä tuleeko tunika vai mikä?!


pöllö velourleggarit


Ukko sai joustofroteiset housut ja siihen sitten liikenneajoneuvo -paidan!

froteiset housut

liikenneajoneuvoPaita ja pöllöt

Ja tuosta paidasta olen enemmän kuin ylpeä! Se onnistui! 92cm kaavaalla tein, hihoja vähän lyhensin ja saumavaraa ei ollenskaan. Että ei tulis niin isoa.

Himo jäi päälle.. Josko sitä tunikaa neidille.. :)

No ei tullut tunikaa neidille, koska hihoihin ei riittänyt kangasta! Lähes kaikista trikoista olis enää leggari-mittoja.. tai sais paidan, muttei hihoja. Pitää tehdä jotain villejä yhdistelmiä!

Sen sijaan tein kaksostytöille housut synttärilahjaksi, toiset velourista toiset joustofroteesta. En ole koskaan vieraille tehnyt (ilennyt antaa omatekemää) mitään vaatteita... Saa nähdä laitanko pakettiin vai mitä näille tapahtuu. Koko siis n 92-98cm.


kaksosille housut
Koskaan En ole tehnyt kenellekkään ulkopuoliselle vielä mitään, vähän jännittää että hyväksytäänköhän nämä?! Kun tulevat ihan puskista.. Täti ompelee :)

En tiedä onko tämä Bloggeri muuttunut nyt vuoden vaihteessa, sillä kuvia en saanut enää tietokoneelta suoraan laitettua tänne. VAAN piti ensin viedä Picasaan ja sitten sieltä. Tietääköhän joku onko minulla asetukset väärin vai mikä?

No, sain kuin sainkin niitä kuvia --vaikkakin hieman mutkan kautta!

tiistai 1. tammikuuta 2013

HousuMania ja ResoriFarkut

HYVÄÄ VUOTTA 2013!!

Tähän voisi kuvitella sellasen rakettikuvan! meillä ei sellaisia ole, koska olimme sisällä ja mietimme raketteja.. siis meillä neiti pelkäsi niitä. vähän vain ikkunasta vahingossa jokunen näkyi...

Meillä sen sijaan on otettu laskettelurinteet haltuun! Neiti kovasti ja pikkuMies haluaisi varmasti!
Mr Puh
Meillä kaikki harrastukset tuntuvat olevan koko perheen harrastuksia, joten myös Nalle Puh otetaan mukaan!



kuivaharjoittelua
Pieni Mies sai sitten kokeilla pikku monoja ja kypärää.. Hirmu kopistelu ja kova kiire oli JUOSTA monoilla. Pysyi pystyssä ja pois ei enää saanut ottaa... Saa nähdä mitä tuumaa suksista ?!

Sitten vähän pöksyjä...

Tähtihousuja
 Tein neidille ja PikkuMiehelle leggarit tai välihousut tai kalsarit, miten näitä nyt haluaakin kutsua. Kangas on trikoota. Hyvät esim. villapuvun alle. Näistä meillä tykättiin!

KettuHousut on miun suosikit, joten tein toiset. Velouria.

Lisää KettuPöksyjä
 ResoriFarkkuKokeilu...

Näin yhdessä facebook-ompeluaiheisessa ryhmässä aivan tosi ihanat velour-farkut. Siitäpä mieleeni tuli että voisin kokeilla kanssa. Neidillä on kasa farkkuja joista puolet ei sovi hänelle. Farkut ovat niin leveitä sekä lahkeista että vyötäröltä.  Nooooh.. Miepä kokkeilin ... :)

tilanne 1.
Päädyin 98-104cm housuihin, ovat nameItin housut. Joten raaskii saksia. Oli tyrkyllä yhdet Legon farkutkin, mutta josko ensin saksitaan vähän halvempia..
Kyllä miuta vähän hymyilytti välillä..

Tilanne2
1.saksiminen
 Saksin kahteen vai kolmeen kertaan..
Hyvä on muistaa että ennen ompelua kannattaa mitata että palaset ovat samankokoiset.. ennenkuin ompelee resorit kiinni.. koska sitten joutuu saksimaan ne resoritkin pois...
ALkuun piti tulla pinkit resorit, mutta se tais loppua kesken kun tajusin että housu-puolet eivät olleet samankokoiset. Ja taskut missä sattuu..

Tilanne3 (ja jonkin verran poskien punoittamista... ja niskahartiaseudun jäykkyyttä..)

tulihan sitä

Tilanne valmis.. No, niistä tuli sitten tälläset. RuosiHousut! Hahahaaa -sanon minä. Ihan ei ollut helppoa ja nopeeta... Mutta näyttää nuo housuilta. Se on minun voitto jos neiti viitsii edes kokeilla noita housuja. eN tiedä mahtuuko ja jos mahtuu niin kenelle. Pitää varmaan lahjoa että housut käy jalassa...

Housut edestä

Housut takaa
En minä kyllä ymmärrä miten ihania housuja osaavat ihmiset tehdä! Ja paljonko pitää olla lähtökohtaisesti pienet tai isot housut.. Taskut meni vähän miten sattuu, en jaksanut enää purkaa pois.
Etutaskut piti periaatteessa olla, mutta nehän meni puoliksi ja saksin sitten jo pois.







Mutta TEKEMÄLLÄ ja PURKAMALLA ja PÄHKÄILEMÄLLÄ oppii!!


Pakko vielä postata päivän kuva, meidän 1,5v..

PieniMies
Tää mies ei onneks vielä valita vaatteistaan.. ja pipot-hatut-pannat-kypärät toimii aina!

Hyvää alkanutta vuotta siis kaikille!