keskiviikko 23. tammikuuta 2013

ErivärisetHousut ja PataHerkku

Tälle päivälle piti keksiä jotain.. Haluaisin lisää kettuhousuja PienelleMiehelle, mutta kangasta on tosi vähän. Niimpä mielessä kävi housut palasista..

suunnittelua
Ensin oli nää kankaat. Ajattelin käyttää tuon pitkä kangaspalan jotenkin hyödyksi. Mutta eihän tuo oranssi riittänyt! Joten piti vaihtaa... laitoin sitten tälläsen.
KettuOsa
Ensin meinasin lahkeisiin resorit, mutta oliskos niistä tulleet liian kirjavat? Minkäväriset resorit laittaisit näihin housuihin? Minä laitoin tuonne pyöreän ohuen kuminauhan (on liian pieni, ei siis vedä lahkeita tarpeeksi suppuun) ja kaksoisompeleella käänsin. Olen niin tottunut tai silmä ainakin tottunut resorihousuihi että varmaan tulee vielä lahkeiden tuunaus! Mutta, turkoosi, oranssi vai valkonen???

Kuulin erään ohjeen (okei, näin)..

Arvaa mitä on padassa?
Leivinuunista tullut
Olisitkos arvannut?



Vaivaton Leipä

Jos ei ole aikaa, mutta jauhoja ja kuivahiivaa kaapissa. Tää on siun juttu!

Vaivaamaton ja vaivaton leipä

7dl vehnäjauhoja (kokeile kaurahiutaleita, leseitä tms)
2tl suolaa (tai hieman vähemmän)
0,5tl kuivahiivaa
3,5dl lämmintä vettä (n. kädenlämpöistä)

Sekoita (mielellään lasikulhossa) kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla (tarttuu lasiastiaan parhaiten) ja anna kohota 12-18 tuntia.
Toiset sanoo että jääkaapissa toiset että pöydällä. Minä nostatin puolet jääkaapissa ja loput pöydällä (siis yö ja päivä).
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. (Tässä kohtaa voit lisätä leipään esim. yrttejä tai ripotella sen päälle suolakiteitä.) Peitä leipä liinan alle ja anna levätä puoli tuntia. Laita taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.

Ohjeet löydät täältä ja alkuperäisen täältä

lämmin leipä

Hyvin helppo! Jos illalla tekee taikinan niin töiden jälkeen seuraavana päivänä voi tehdä illaksi tuoreen leivän.

Kokeile, elämään uusia asioita!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit puumerkin :)