lauantai 3. elokuuta 2013

KarviaisMarjaPiirasKinuskillaNam

 

Keräsin pari päivää sitten pikkuisen kulhollisen karviaisia pihalta ja eilen sain inspiksen tehdä piiraan. Tein piiraan oman maun ja oman ohjeen mukaan yhdistellen eri ohjeita. Jos tykkää happaman ja äkkimakean yhdistelmistä, tätä on kokeiltava! 

Aloita karviaisista. Ota kannat pois (otin veitsellä) ja laita kattilaan kiuhumaan miedolla lämmöllä ja lisää pohjalle vähäsen vettä. Laitoinkohan ehkä 1-2dl vettä. Anna kiehua hiljallee n 10min ja suurusta 1rkl perunajauhoa kera kylmän veden. 

Kiehumisen aikana ehdit tehdä pohjan.
(Nyt tulee muistista ohje.. Meneeköhän oikein?) 
75g voita
1dl sokeria --> vaahdota
Kanamuna
Vehnäjauhoja 2dl
Grahamjauhoja 2dl
Leivinjauhetta 1tl
Kanelia 1tl
Maitoa 1dl

Painele taikina piiraavuokaan, levitä karviassose päälle ja uuniin 200 astetta n 30min, alatasolla.

Sitten voitkin keitellä kinuskikastikkeen tässä kohtaa!  
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Alkuun voit keitellä isommalla lämmöllä, pienennä kiehumispisteen saavuttua, muista hämmentää säännöllisesti. Ole kärsivällinen, kestää tovin ennenkuin keitos sakeutuu. Pienellä lämmöllä- hyvällä körsivällisyydellä. Kun valmis, kylmään vesihauteeseen jäähtyymään. 

Piirakka pois uunista ja kinuskit päälle. Aika herkku!
  
Kai tämä sen verra oli uutta ja herkkua että ilman sen kummempia kahvitteluja piirakka näytti seuraavana aamuna tältä ...

Ollaan mökkeilemässä. Mukavan lämmintä!

Ja teimpä tässä eräänä päivänä kirjatilauksen.. Siitä myöhemmin.. Mutta esimakua tässä :) 

Hyvää viikonloppua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit puumerkin :)