tiistai 6. marraskuuta 2012

Tunika Prinsessalle, Villamekko Kuningattarelle

Päivä taas tohinaa täysi. Ilma ei ollut kuin morsian joten kaikkea muuta kuin pihailua tälle päivälle.

Minä hyödynsin kaikki vapaa-ajat ompelukoneelle. Uusi kaksoisneula hankittu (no okei, ostin kaksi samantien)! Heti ompelemaan. Polttelivat nuo keskeneräiset niin paljon...

prinses tunika (ottobre)

No saatiinhan se ompputunika valmiiksi! Kauluksest tuli taasen lörppä. Olis pitänyt olla hiukkasen vähemmän resoria, mutta kun sitä ei sais paljoa venyttääkkään. Hihat oli kanssa aukeava - malliset, mikähän sellaisen termin oikea nimi on? Lisäsin itse hiukkasen pituutta tunikaan, hyvä että lisäsin sillä ei ole kovin pitkä. Saisi olla pikkasen pidempi vielä ja hihat vähän lyhyemmät.

neiti prinsessa -kuten huomaatte
 Neiti ei halunnut ensin laittaa päälleen, sitten ei saanut enää ottaa pois. "Voisitko olla normaalisti?" "Minähän OLEN, olen prinsessa asennossa!" ... okei...

Ja sitten se VillaMekko!

Oletteko koskaan ajelleet pitkää reunaa ja lankaa katkaistaessa siellä toisessa päässä huomaat että aluslanka oli loppunut jo 1cm ompelun jälkeen?! Hah, monenlaisia hassuja juttuja sattui ommeltaessa. Onneksi kuski oli sen verran hyvällä tuulella että ei haitannut. Hihoista sain neuvon että kannattaa harsia. Hyvä, niin minä tein. Muttamutta, sitten huomasin että hihat olivat nurjapuoli menossa väärälle puolelle ja olinhan harsimassa sitä viimeistä 4/4 saumaa. Äh, purki ja eikun koneelle. Kyllä mie sen jotenkin osaan. Hyvä tuli.

Kauluksen kanssa oli taas isoja ongelmia. Kaulus oli TOSI lörppä!
Ajattelin että josko laitan sen kaitaleen kuitenkin niin jos se edes vähän ryhdittäisi mekon kaulusta. Höpöhöpö, tuli vieläkin enemmän löppä!  Parsineulalla pujotin sellasen ohuen kuminauhan kauluksen sisään. Kuminauhahan tietysti oli minulla valkoista ja neulos on harmaa-mustaa... Yhdestä kohdasta (etupuoli tietenkin) näkyi kumppari läpi, joten paikkasin sen ihan kylmästi yhdellä kangastilkulla!

Nojoo -- kuvaa, monta kuvaa!
villamekkoni
Kuva mekosta takaa. Ihastuin kankaaseen sillä se näyttää jotenkin laskeutuvan kauniisti.


Minusta tästä tuli kiva mekko! Kauluksestakin tuli sitten viimein kiva eikä liian lörppä. Hihat onnnistuivat ja pituuskin on käypä. Kokeilin laittaa samettinauhan tuohon rintojen alle (raskaumekko tyylisesti) mutta se ei ollut kiva. Keep it simple -on minun mottoni ollut jo pitkään ja näyttää toimivan tässäkin tapauksessa!
Sen verran on kiva kaava että käytän tätä toistenkin! Nythän lisäsin oman maun mukaan tähän "lyhyt-helmaiseen" mekkoon lisäpituutta n 15cm, koska halusin vähän pidemmän. Pakko kai käydä ostamassa samantyylistä kangasta ja ommella sitten se lyhyempikin versio. Tätä aion ulkoiluttaa ensi viikolla virallisessa kokouksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit puumerkin :)