sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Juuresta RuisLeipää

Nojoo-paremminkin olisin voinut lukea ohjeet. Olisi pitänyt aamusta asti lisäillä ja veivailla tuota taikinaa.

Tämä taikina on saanut huilailla koko tämän päivän omissa oloissaan ja alkuillasta ajattelin "leipasta" leivät. No, olisi pitänyt vielä jauhojen lisäämisen jälkeenkin nostatella 3tuntia. Vähän oikaisin, kun pelkäsin lämmön loppuvan leivinuunista tai sitten illan menevän aika myöhäiseksi...


matkalla uuniin

uunista tulossa

Ja kun otin uunista, muistin että piti laittaa vettä tai ainakin sivellä vedellä. Tämän kyllä olen muistanut muitten leipien kanssa... ehkä muistan myös näiden jälkeen. Jos tulee lisää ruisleipiä.

Tuoksu kodissa on ainakin tosi hyvä, hyvin RUISmainen. Sitä en tiedä pystyykö noihin leipiin talon leipäveitsi tai hampaat. EHkäpä seuraavalla kerralla laitan vaikka vuokaan? Jos sitä seuraavaa kertaa siis on.

JäähtyisJO!

neidin säärystin
Puikot kilisivät eilen illalla ja hetken tänäänkin. Kun on niin pitkä aika edellisestä neulomuksesta, niin arvoin montakohan silmukkaa pitäisi luoda, tein 40. Kavesin parin kiekan jälkeen 38aan. Ja tänään neiti veti säärystimen jalkaan - hyvä tuli! Pitäisi kai aloittaa toistakin...

Se on kai uusi viikko ja uudet kujeet --- Tuleekohan jo ensimmäiset pakkaset?

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää! :)

    Mie oon tehnyt mein Elmerin villasukat 10 s/puikko ja Viljamilla taisi olla 9 s/puikko. Siinä vähän osviittaa, minkä verran neidille voi käyttää. :) Tein ukkelin sukkiin taisin silloin tehdä 8 s/puikko. :)

    -Kati-

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit puumerkin :)