maanantai 1. lokakuuta 2012

Ensimmäinen Ompelemani Paita!

NYT SE ON TOTTA! Olen ommellut elämäni ensimmäisen paidan. Niistä palasista jotka eilen leikkasin...
Lasten päiväunien aikaan ehdin ompelemaan saumat. Vähän kyllä hymyilytti aina välillä (ei ole siis kokemusta paidan ompelemisesta) kun kokosin palapeliä. Joku osa oli isompi kuin toinen.. ja taas mittailin ja pähkäilin. Sitten jossain vaiheessa tajusin, että AINIIN, nää olkasaumat on sitten niitä näkyviä ja olis oikeastaan ihan kiva jos ne olis ees vähän samoilla kohdilla! En minä kaavoja piirtäessäni miettinyt että mitä niistä tulee ja missä ne ovat kaavapaidassani. En uskaltanut kääntää koko paitaa oikein päin...

Nyt illalla pääsin resorien kimppuun. Hihat meni ihan ok. Sitten oli tuo kaulakaitale mikälie, ompelin neuvosta normiresorin. En yhtään tiennyt kuinka paljon pitää venyttää tai kuinka pitkä sen pitää olla. Joten tein vähän kikkakolmosta... Tälläsen alottelevanhan niitä kannattaa tehdä.

Helmasta... Selasin ompelukoneen ohjekirjaa ja yritin etsiä minkälaisella ompeleella sen voisi tehdä. Kokeilin pikku palaselle ja arvostelin.. En tiennyt sitten että millä (apua kaivataan!) Joten, tein sinnekkin Ystäväni resorin! :)

Kas tässä:

Eka tekemäni paita!
 En uskaltanut kääntää paitaa kertaakaan ompelun aikana. Tää on sama kun en maista ruokiakaan kuin vasta valmiina.. En koskaan tekemiseni aikana!

hippo paita edestä


hippopaita takaa
(huomenna se istuu ja sitten se makaa... )
 Noh, onhan tuossa vähän pallon muotoa... vois saumat olla suoremmat! Mutta hihat on suht samalla kohdalla ja resoritkin suht saman kokoisia.. hihiiii... Voin luvata että huomenna tulee kuvaa paita neidon päällä!

HAASTE! Ehkä tämäkin on yleissivistää osata ommella lapselleen paita. Joten, alahan siellä jo suunnittelemaan jos et ole vielä ommellut!

Taas on aika pollee olo.
ps. Hyvät ohjeet ompelulle voi löytää tosimummon sivulta

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa, tämä on taas itsellekin pieni voitto! :D Ompelun iloa jatkoonkin!!!

  VastaaPoista
 2. Ps. Niitä helmakäänteitä voi ommella millä tahansa joustavalla ompeleella, vaikka siksakillakin, mutta monissa koneissa on ihan omat jousto-ompeleensa tähän tarkoitukseen, kuten hunajakenno-ommel. Tai sitten ostat kaksoisneulan (suosittelen Schmetzin neuloja) ja tikkaat sillä, saat samanlaisen ompeleen kuin "kaupan paidoissa"! ;) Tai laitat resorin, niin laitan usein itsekin ja se on minusta myös hieno vaihtoehto!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tiina! Tää oli myös itseni voittamista.. Mietin juu kovin tuouta hunajakennoakin, kiitos vinkistä! Ja kaksoisneulahomma menee myös harkintaan!

  VastaaPoista
 4. Kaksoisneulalla kun ompelet, lisäät ylälangan kireyttä, niin saat kunnollisen siksakin sinne alapuolelle. Jos sinne ei muodostu siksakia, ei ommel myöskään jousta. Tsemppiä! =)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit puumerkin :)