keskiviikko 17. lokakuuta 2012

päivä leivinuunille

minun nurmikkoni
Tämä projekti on saatu päätkökseen. Tässä on entinen kukkapenkki tai rikkaruohopenkki, miten sen nyt haluaa ottaa. Oli siinä kauniita kukkia kauniin värisinä, mutta hirmuisesti olisi ollut työtä. Joten -- ajoin sen alas. Pari kukkasipulia halusi välttämättä tulla esiin, eikä lähteä kottareiden kyydissä pihan perälle. Painoin ne takaisin multaan vesialtaan viereen. Mitä lie ovat? Nyt voisi varmaan jotain kukkasipuleita tuohon painella, olisi kiva yllätys keväällä tai kesällä. Anyway, tuohon on nurmikon (perhenurmikko,kestää perheenkulutusta-luki paketissa) siemenet kylvetty. Ihan koko perhe niitä nakkelikin pitkin poikin multaa. Luonto hoiti tänään kastelun. Saa nähdä kerkeekö tulla nurmikko ennen lunta. On jotain jännitettävää tähänkin syksyyn :)

Jos pihalla näyttää tältä...
...Niin leivinuunin mittarissa näyttää sitten tältä :) Jotain pitää keksiä tai muksut hyppii seinille.
äidin vuokaleipä
Lapsien päiväunien (jotka olivat VAIN tunnin mittaiset --- miksei joskus voisi olla 2 tai vaikka 3tuntia??) aikana tein leipätaikinan kohoamaan. Ei ole kauppaa vielä kulman takana, niin ei tarvitse leivän takia lähteä autolla kaupunkiin.. Tuli muuten huikeen hyvää! Ja helppoa kuin mikä!

Taas puskee ohjetta: anun vuokaleipä
rasvatonta maitoa n 4dl, hiivasta 1/3, suolaa ehkä 1tl, ohrajauhoja n 3dl, vehnäjauhoja n 3dl, n 2dl kauraleseitä. Kun kohonnut, laitoin vuokaan ja valelin vedellä (saa kauniin ruskean värin).  Hyvähän olis jos vielä vuoassa voisi kohotella, minä tyrkkäsin vaan uuniin.

Seuraava prokkis oli mustikkamuffinit Kinuskikissan ohjeella. Ohjeen löydät tästä linkistä

Murun mustikkamuffinssihan pitäisi näyttää tältä! Juu, ei menny ihan niinkuin stromsössä... NYT ymmärrän miksi on niitä muffinivuokia siis niitä peltejä koloineen... Kun kattelin jälkeäpäin kinuskikissan kuvia, niin oli kauniisti laiteltu paperivuoat niihin muffinivuoan koloihin. Eiooei minulla sellasta ja jälki on sen mukainen...

melkein murun mustikkamuffinit
Ei näy edes kivat puna-valkoiset muffissipaperikupit... piru. Haluan kanssa sellasen vuoan. Nuohan levis ku jokinen heti ku uuniin luukku meni kiinni. Mutta silti, jumaliste kun oli hyvää! meni samantien kaksi. Yllätys Yllätys kauramuruseos on aika piste tai loistava hattu noille vähän levähtäneille bakelseille. Korjaakohan kermavaahto nämäkin levähdykset? Huomenna olisi yhdet kutsut kotonani, saa nähdä ilkeänkö laittaa tarjolle. Miehelle sanoin että rumimmat saa syödä. Katotaan jääkö pellille sitten enää yhtään...

Fabriinan kangastilaus saapui. IHANIA KANKAITA!

Omppukangas on trikoota, tähti joustofroteeta, keltainen ja sininen ovat resoreita.
Nyt voin sanoa että alkaa olla jo palo ompelemaan! Tuosta ompusta tulee se prinsessa tunika. Olin jo leikkaamassa kankaita kunnes tuli sellanen fiilis että NYT HITTAAMMIN, ei saa pilata kankaita. Ei saa mennä huti. Kun on jo pitkä aika ompelemisesta niin pitää vähän miettiä ennenkuin tekee.
Ei oo ihan vielä selkäytimessä.

Huomenna on siivousta ja lisää leipomista ja kutsuilua.
Aihe on Perfect Home.

Kuvia ja fiilistelyä siis tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit puumerkin :)