lauantai 6. lokakuuta 2012

NeitsytKokeilu KaksoisneulaOmmel ja Nepparit

HuhHuh TAAS sitä mennään! Pienen miehen paidan kimppuun. Paitahan on velourkangasta joka ei jousta. Voin kertoa, kangas meinasi luistaa paininjalan alta ja kankaan reuna meni koko ajan rullalle. Ei mikään helpoin ommeltava. Ommelta ei myöskään meinannut nähdä ja sitten oli vielä kohdistettava raita.

MUTTA, katsokaas tätä!

ensimmäinen paita pikku miehelleni

Se näyttää Paidalle!! wuhuu! Nämä tuuletukset siksi, että tässä on elämäni toinen tekemäni paita. Toinen hiha repsottaa, johtuu siitä että oli ongelmia resorin laittamisen kanssa. Paidan kangas yritti juosta alta pois (tykkään laittaa kankaan alle ja resorin päälle, helpompi venytellä resoria. en kyllä tiedä yhtään miten se oikeasti pitäisi tehdä... ). Niin, resori oli myös vähän turhan kapea. Näyttää kuvassa kyllä aika lerpulle.
Pyh sentään.


kaksoisneule

Kangasta lähempää. Kuten huomaatte, on vaikea huomata edes ommelta! Tässä siis elämäni ensimmäinen kaksoisneulalla tehty ommel! Myyjä neuvoi kaupassa miten langat laitetaan ja kiitos Tosimummon ohjeiden, osasin kiristää ylälankaa jotta tulisi kunnon siksak alle. Tälle myös pienet wuhuut! :)


Sitten olis nepparit. Laitoin kaksi. Neppareiden laittamisessa mietin kaikista eniten. En meinannut yhtään osata miten tuo kangas taitetaan tuosta kohtaan ja miten se olis hyvä. Tää oli myös ensimmäinen laatuaan, tämä nepparikokeilu. Olen tilannut sellaisen nepparikoneen mistä pahvinpäältä ensin opiskellaan miten nepparit koneeseen laitetaan. Sitten vaan mallailin ja naps. Ainoastaan yhden nepparin kannan sain menemään väärinpäin! Opettelua kovasti. Ja vielä, laitoin liimaharson tukikankaaksi kankaaseen, jotta pysyisi nepparikohta tukevana (ooo-taas uusi juttu minulle!). En tiedä olisiko tarvinnyt, mutta ohjeissa luki... Ja te ompelijat kun katsotte tarkalla silmällä ompeluita, kyllä siellä on vähän mutkaa kaksoisneuloksessa, mutta pitäähän sitä välillä kuoppia väistellä !!!

raitojen kohdistus

KOLMAS haaste oli raitojen kohdistaminen paidassa. Kovasti tsemppasin ja ihan kivasti onnistui!


Tässä se komeus nyt on! Ehkä sitä uskaltaa tehdä seuraavatkin housut ja paidan! Toisilla on blogeissa nämä jokapäiväisiä, mutta miulle tämä onkin ainutlaatuista!
pienen miehen puku

Voitte varmaan arvata mitä pienellä miehellä on huomenna päällä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit puumerkin :)