sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Suppilovahveropiirakkaa ja leivinuunin lämpimiä

Kaunis Syksyinen viikonloppu! Tänään täällä paistoi aurinko ihanasti lämmittäen ja pihalla minä tartuin haravan sijasta RAUTAlapioon. Ja TSUP oli lapio pihalla olevan kukkapenkin (lue: rikkaruohopenkin) toisessa päässä. Kaivoin penkin puoliksi pois. Pistän nurmikkoa. En jaksa nyppiä ja kitkeä ja tuntea huonoa omaatuntoa kun penkissä olevat kukat (enää ne muutamat) huutaa apua.. Josko sais sitten uudelle tulevalle nurmikolle pihavalon (sellasen jonkun pylvään) ja suihkulähteeseen ehkä uuden kivemman suihkun.. Että ROHKEESTI lapiota kouraan vaan! Näkvyää jälkeä syntyy nopeasti :)

Eilinen meni metsähallituksen puolella. Oltiin Miehen kanssa metsässä kaatamassa puita. Mies oli saha ja minä hevonen eli orja. Palasi nöyryys kyllä kun veteli niitä suht painavia runkoja kauniisti kasaan... Ensi talven puut saatiin varmaankin kaadettua. Kelpaa sitten taas leivinuunia lämmitellä. 
Välillä piti katsella tarkemmin löytyiskö mitään kotiin viemisiä. Ja löytyi löytyi!!

Suppilovahveroja! Näistä osa päätyi tänään suppilovahvero-kana risottoon. Oli huikean hyvää!
Ja osa päätyi SUPPILOVAHVEROPIIRAKASI.
 Ohje:  POHJA : 1/2 purkkia rahkaa, samanverran rasvaa, n 3dl vehnäjauhoja ja ripaus suolaa. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina. TÄYTE: kuullota pannulla sipulia, valkosipulia, suppilovahveroita, lisää myös metvurstia pieninä palasina tai mahdollisesti kinkkua... PÄÄLLE lopur rahkat, 1prk kermaviiliä, vähän ruokakermaa, 2 munaa, hipsaus valkopippuria ja herbamarea. Lopuksi juustoraastetta päälle.

suppilovahveropiiras
Leivinuuni kun lämpiää, pitää taas hyväksi käyttää... En ole hetkeen leiponut pullaa (minulle myös huomautetaan tästä aina säännöllisen epäsäännöllisesti) joten päätettiin sitten ryhtyä toimeen. Neiti on minun monitoimikone ja teki taikinan. Kyllä kyllä, äiti oli ohjekirja, neidin käsi alusti. Ei ole leipomista kivempaa ainakaan meidän lasten mielestä - paitsi taikinan syöminen... :)

leipurit 1v ja 3v työssään


herrrkkuuaaaa!
Taikinasta riitti omppuhillopulliksi, lasten leipomiin normipulliksi ja vielä omenapiiraaksikin.  


Että ensiviikolla jos näkyy äiti lenkillä, niin tiedätte miksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit puumerkin :)