lauantai 20. lokakuuta 2012

JuuriPäivä

Nyt on hetki ottaa The Juuri pois pakkasesta ja kokeilla.
Ruisleivän juuri

Paikallisita kylän markinoilta ostin tuolloin elokuussa ruisleivän juurta. Täällä meillä on paikallinen OMA hyvä leipä, joten ihan mikä tahansa ruispalamössö ei kelpaakkaan minulle juureksi. Samalla sain ohjeet mukaan.
En ole aikaisemmin tehnyt RuisLeipää, nyt aion.

Sulattaa pitää hitaasti, jos pakkasesta ottaa. Otin eilen ja vuorokauden suli jääkaapissa. Nyt tein juuren.


Juuren pitää kuplia ja pulputtaa 1-2 vrk vedottomassa paikassa. Eikös uunin pankot olleet sitä varten? Pistin meidän uunin katolle...

Paikalliset

Piti käydä paikallisessa (minun tapauksessani se tarkoittaa aina kauppaa... ) tankkaamassa jauhovarastot. Vaikka on leivät loppu, en ostanut leipää vaan jauhoja :) Kokeilinkin samantien hiivaleipäjauhoa (sekaan pistin kyllä kaurahiutaleita  ja kauraleseitä). Hyvää on.
lauantain lämpimät
Samoilla lämmöillä syntyi omenahyvä.. Kelpaa taas köllötellä mahan vieressä illalla...

Ompelut odottavat. Ei näytä karkaavan. Tarvitsisin vaan omaa aikaa! Ja sitä ei valitettavasti ole oikein ollut... Mies tekee hirrrmusesti hommia ja minä päivän jälkeen väsy, joten ei aivot jaksa enää miettiä mitenpäin kangas pitää olla.

Kylmät keli ja syysnilkkurit vaativat säärystimiä, oletteko huomanneet? Neidin säärystimet alkavat olla kovin pienet ja housun puntit meinaa nousta vaikka lenksu kengän alta onkin. Joten, säärystimet on hyvät.. Kai se on sitten itte tehtävä kun ei ole kauppaan kerennyt. Kai siellä olisi jotain HenkkaMaukka6e kamaa, no tuleepahan itetehdyt. Ehkä.
Kas tässä, lankavarastoni. Eli kaikki lankani :) Yllätyksekseni huomasin lapasen puolikkaan odottamassa minua..?! Kuka sen on tehnyt? Kuka on jättänyt puikkoihin keskeneräisiä töitä???
Onneks oli toiset puikot vapaina, pienet ku mitkä.. Pitänee tehdä sini-valkoiset kun pinkki on varattu.

eh.. katotaan kuinkakan monta kierrosta saan tehtyä. Vai jääköhän nääkin kesken?

Kivaa lauantaita Toverit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit puumerkin :)